Gazduire web ieftina blog

Shared, VPS, servere dedicate, review

Gazduire web ieftina egal gazduire web proasta

without comments

Daca va ganditi la pachete de gazduire shared de 10 centi, sau 50 de centi cu plata lunar sau chiar anual, da sunt de acord, la asemenea preturi nu ne putem astepta la calitate.
Sa nu uitam ca de acei bani, cumparatorul trebuie sa beneficieze de un anumit up-time garantat, macar de 99,7%.
Sa nu uitam, ca si panoul de control de pe acel server, care in marea parte a cazurilor este cPanel, nu este gratuit. Bani trebuie recuperati de la clienti.
Pe langa asta, pot apare probleme la server si in timpul nopti, acel suport tehnic costa, nu il poti plati cu 1-3 lei pe luna si oameni sa stea 8-12 ore (7/7, 365/365), sa aiba grija de server si mai este si norma de profit.
De multe ori, overselling-ul cand este facut fara cap, duce la servici ieftine si de calitate proasta. Mai multe despre overselling intr-un alt articol.
Overselling se poate face si la VPS-uri, nu doar la pachetele de gazduire shared (partajata). OpenVZ de exemplu permite overselling-ul.
In cazul OpenVZ overselling-ul se refera la memoria burst.
Daca firma e mai interesata de profitul pe termen scurt, decat pe termen lung, atunci nu veti putea folosi acel burst in majoritatea cazurilor in care aveti nevoie de el, pentru ca nu este disponibil, fiind prea multe VPS-uri care il utilizeaza.

Written by admin

februarie 24th, 2011 at 10:16 pm

Leave a Reply